Kollégiumi ballagás

Április 24-én, hétfőn, hagyományainkhoz híven végzős diákjaink elbúcsúztak a kollégiumtól.

Az alsóbb éves tanulók a folyosókat díszítve készültek a délutáni ballagási ünnepségünkre.  Az utolsó csoportfoglalkozást követően a 11. évfolyamos tanulók egy szál virág ünnepélyes átadásával és pár kedves szóval búcsúztak el diáktársaiktól.  A végzős kollégisták a díszbe öltözött folyosókon, a gimnazisták sorfala között énekelve vonultak végig csoportvezető tanáraikkal a nagykápolnába, ahol Konzili Ignác kollégiumvezető beszédével vette kezdetét az ünnepi műsor.

A 11. évfolyamos diákok nevében Fabu Eszter búcsúzott a ballagóktól, míg Tasi Bettina, a végzős tanulók gondolatait tolmácsolva, megható beszéddel köszönt el kollégiumi társaitól és nevelőtanáraitól, felidézve az elmúlt évek emlékezetes pillanatait.

Ballagási műsorunk hagyományos, és felemelő mozzanataként a végzős tanulók a kollégiumi emlékkönyvnek ajándékozott és oda beragasztott tablóképük alatt elhelyezték az aláírásukat is.

Az ünnepséget követően a kollégium valamennyi lakója átvonult az étterembe, ahol, hála a 11. évfolyamos diákjaink odaadó munkájának, gyönyörűen feldíszített asztalok vártak bennünket. Majd közösen elfogyasztottuk a bőséges és ízletes ünnepi vacsorát, melyért hálás köszönet a konyhai dolgozóknak.

Reméljük, hogy a közös programok, a kialakult barátságok egy soha el nem felejtett emlékként fognak megmaradni diákjainkban, amely pillanatok végigkísérik életüket, és az évek múlásával majd szívesen fognak ezekre a közösen átélt eseményekre gondolni.

Makara Henriett tanárnő

Fotók: Hubai Levente tanár úr

Leave a Reply

%d bloggers like this: