Adventi üzenet a kollégiumból

„Lepereg az év.

Közeleg a rév

Közeleg az Úr.”

Kedves kollégista diákok!

Olyan időszakhoz érkeztünk, ami újból felerősíti bennünk a személyes együttlét, a közösségben megélt élmények hiánya miatti szomorúságunkat. Szép hagyomány kollégiumunkban, hogy Krisztus születésének évről-évre visszatérő ünneplésére lélekemelő – zenével, énekkel, versben vagy prózában megfogalmazott gondolatokkal kísért – gyertyagyújtásokkal készülünk.

Az egyik csoport ezen a héten már lelkesen készült volna az első gyertyaláng fellobbantására, az első elmélkedésre, amely az adventi időszakban nem mindennapi lelki utazásra indít bennünket. Most e nélkül a ráhangolás nélkül kell önmagadban felszítanod a várakozás, a keresés vágyát, hogy rátalálj szíved mélyén a Betlehembe vezető útra.

Sokszor idéztük:

                „Jézus ezerszer is megszülethetne Betlehemben,

                 mit sem használ neked, ha nem születik meg a te szívedben.”

Talán soha nem volt még ilyen nyilvánvaló: az események gyakran nem a mi irányításunk alatt vannak. Ez a vészterhes időszak azonban könnyebbé teheti az elcsendesedést, a befelé fordulást, az elmélyülést. Most nem kell tartanunk attól, hogy magával ragad a forgatag, a színes fények, a hömpölygő tömeg. Remélhetőleg a vásárlási láz sem szökik túl magasra! Ajándékozzuk idén Önmagunkat! Több idő juthat az egymásra figyelésre, egymás erősítésére, szeretteinkkel való örömteli együttlétre  vagy az esetleges könnyek letörlésére. Így méltó módon ünnepelhetjük meg Isten embernek adott legnagyobb ajándékát, Jézus születését, aki az idén – imánkat meghallgatva – lehet, hogy megmenti a karácsonyt!?

Áldott adventi készületet kívánok!

Szeretettel: Konziliné Julika néni

Leave a Reply

%d bloggers like this: