Bemutatkozás

Tisztelettel és szeretettel köszöntök mindenkit a Szent Imre Kollégium honlapján!

Az 1992-ben újraindított intézményünk kezdettől fogva kínálja a kollégiumi ellátását minden vidéki diák számára. Ugyanolyan szeretettel és lehetőségekkel várjuk a Szent Imre Gimnázium tanulóit, mint a más nyíregyházi iskolába járó, irántunk érdeklődő diákokat. Életünk középpontjában természetesen a tanítás-tanulás áll, de ezen keresztül az emberformálás, a biztonság, a gazdag szabadidős lehetőségek sokszínűségét is kínáljuk. Átlátható, mindenki érdekét szolgáló, szoros napirend szerint élünk, korábbi diákjaink visszajelzései alapján is nagyon jól szervezett formában. 
Szociálisan is érzékenyek vagyunk, rászoruló diákjainkat intézményi szinten is sok formában támogatjuk. A mostanában sokat hallott reklám: „NÁLUNK A GYEREK A LEGFONTOSABB” itt különösen igaz.
Segítjük a tehetségeket, komoly erőkkel támogatjuk a felzárkózást! Pályaorientációs munkánkkal mindenkit biztos jövő felé irányítunk.

SZENTIMRÉSEK vagyunk!

Ez sok szempontból meghatározó! Elsősorban azért, mert olyan ifjú nemzedéket szeretnénk oktatni és nevelni, akik jól ötvözik a régit és az újat. Meggyőződésünk, hogy akkor járunk a helyes úton, ha minden megőrzendő értéket továbbadunk, de befogadjuk az „új idők új jeleit” is!

Az emberformálás a legcsodálatosabb feladat. Mi életünk minden percében erre törekszünk! Kinyitni minden lehetőséget, ami az Istentől kapott talentumainkban rejlik, s ugyanakkor felismerjük, hogy milyen úton kamatoznak korunk új lehetőségei között ezek a talentumok.
Ha nyitott vagy a teljességre és a boldog emberi élet megélésére, akkor légy „SZENTIMRÉS”!
Mi a nyitottságodra építve kibontunk minden benned rejlő értéket, s ha együttműködő leszel, nagyon jól fogod érezni magad közösségünkben, amely teljesen nyitott az emberi (diák-diák, tanár-diák) kapcsolatokban, s mindenkinek jelenlegi felkészültsége és állapota alapján, teljesen szabadon utat nyit egy szép Istenkapcsolat felé is!

„Egy Istenarc van eltemetve bennem” – írja Reményik Sándor. Mi ezt szeretnénk fölfedni, magad és környezeted javára!

Konzili Ignác, kollégiumvezető

%d bloggers like this: