Fair Play kupa – lány foci

Városi forduló, 11.10. szerda

A lányoknál is elkezdődött a fociszezon. Nehéz dolgom volt, mert teljesen új csapatot kellett építeni. A korábbi csapatból egyedül Veres Rebeka maradt. A kollégiumban kedden esténként tartott edzéseken Komlóssi Zsanettnek, Nick Juditnak és Tóth Zsófiának jeleztem, hogy számítok rájuk a csapatban. Mivel még így is kevesen voltunk, megkértem Kelemen Olimpia tanárnőt, hogy toborozzon még egy pár lányt. Szerencsére sikerült még 6 diákot neveztetni az elkövetkezendő tornákra. Kedden esténként a középső tornateremben a kollégista lányokkal gyakoroltuk a passzokat, felállást, játékot.

A torna reggelén kiderült, hogy két lány (különböző okok miatt) nem tud részt venni, ráadásul a legelső, s talán a legnehezebb feladat a kapus kiválasztása volt, mivel a kapusunk éppen a hiányzók között volt. Nagyjából megbeszéltük a posztokat, ki hol fog játszani.

Az első meccsen a Kállays (Nagykálló) lányokkal kerültünk össze, ahol nagy küzdelemben maradtunk csak alul. A következő ellenfelünk a Koszisz Lányok (Újfehértó) csapata volt. Ezen a meccsen már a játék folyamatosan javult és nem sok hiányzott a gólszerzéshez sem.  Az utolsó meccsen a Sipkay lánycsapatával játszottunk, ahol a legjobb játékkal végig kezünkben tartottuk a meccset, uraltuk a pályát és egy nagyon értékes döntetlent értünk el. Összességében nagyon szép eredményt értünk el, hiszen most játszottunk először együtt. Az egész torna alatt szinte percről percre folyamatosan fejlődtünk. Így bizakodva tekintünk a jövőbe.

Gratulálok a csapatnak!!!

Csapat:

Kapus: Császár Noémi

Hátvédek: Dorozsi Inez, Járai Kisanna, Komlóssi Zsanett

Középpályások: Papp Liliána, Mészáros Anna

Csatárok: Varga Boglárka, Tóth Zsófia

Edző, kísérő, fotók: Laskai Miklós

Leave a Reply

%d bloggers like this: