Te mit gyűjtesz?

Barangolás a  filatélia világában

November 23-án kedden mini  bélyegkiállítás nyílt a Szent Imre Katolikus Kollégium aulájában. A megnyitón Hubai Levente tanár úr köszöntötte az érdeklődőket, majd a bélyeggyűjtés történetéről és a leghíresebb (legdrágább) tévnyomatokról tartott rövid előadást.

A minitárlat különleges „vizuális sétára” hívta a látogatókat, melynek során magyar és külföldi postatiszta, illetve használt bélyegekkel ismerkedhettek meg testközelből. A megnyitó után lehetőség nyílt a bélyegalbumok átlapozására és az érdekesebb bélyegek tüzetesebb megvizsgálására is.

Szakértő szemmel…

A kiállítás 6 album bélyegképeinek segítségével mutatja be kulturális értékeinket (1920-as évektől az 1980-as évek végéig) sokféleségre törekedve. A látogatók ízelítőt kaphatnak a magyar történelemről, a flóráról, a faunáról, a tudományokról, művészetekről, űrkutatásról, sportról és sok más témáról, ami a bélyegeken megjelenik. Korabeli bélyegzett emléklapok teszik még látványosabbá kiállításunkat.

Blokkok, bündlik, ívek és sorok a berakókban 🙂

A kollégium szeretettel várja a bélyeggyűjtő és a bélyegek iránt érdeklődő szentimrés diákokat és az intézmény minden dolgozóját. (A kiállítás 2022. január 31-ig tekinthető meg. Igény esetén az albumok kivehetők, átlapozhatók.)

Hubai Levente tanár úr

Fotó: Hubai Levente, Laskai Miklós és Tóth Gyula tanár urak

Leave a Reply

%d bloggers like this: