Vidéki legációban jártunk…

A mögöttünk álló két hétben iskolánk közösségének nevében jártunk követségben megyénk húsznál is több általános iskolájában (Ajaktól Geszterédig, Rakamaztól Csengerig).

Legáció: egy követ megbízatása, elküldése, amikor a küldött személy egy adott helyen megbízást teljesít, és a kiküldő személy vagy közösség nevében eljár; követség.

Régi hagyomány már intézményünkben, hogy szeptember végén, október elején bemutatjuk a Szent Imrét a vidéki általános iskolák 7-8. osztályos, középiskolai felvételi előtt álló korosztályának. Többnyire két tanár és két diák (általában a meglátogatott iskolában tanult kollégisták) indultak útnak, hogy népszerűsítsék iskolánkat bemutatkozó ppt-vel, kisfilmmel, kiselőadással, a diákok részéről pedig élménybeszámolókkal. Ignác tanár úr gitáros-énekes ráhangolója mindenhol osztatlan sikert aratott („Ez jó PACEK volt!”).

Álljon itt köszönetképpen azon diákjaink névsora, akik vállalták a fárasztó utazást és részt vettek vidéki iskolabemutató legációkban: Nick Dóra (2x), Széki Lilla, Bogár Diána, Fabu Eszter, Farkas Vanessza, Jaksi Nóra, Hajdú Eszter, Szkita Panna, Csatlós Patrik.

Nick Dóra, Széki Lilla 12.a : Amikor Levente tanár úr megkeresett minket az ajaki legációval kapcsolatban, örömmel mondtunk igent. Fontosnak éreztük azt, hogy a középiskolába jelentkező 7-8. osztályos tanulók láthassák a „szentimrés” életet egy kicsit diákszemmel is. Az előadásunk jó hangulatban zajlott és öröm volt látni a diákokon az érdeklődést. Levente tanár úr ppt-vel, Ignác tanár úr pedig énekekkel készült. Nekünk pedig csak annyi volt a dolgunk, hogy átadjuk az iskolában és a kollégiumban szerzett élményeinket, tapasztalatainkat. Szerintünk a legáció végén mindenki biztos lehetett abban, hogy jól érezzük magukat a Szent Imrében!

Ezúton is köszönjük a vidéki intézményeknek, hogy fogadtak minket, és lehetővé tették, hogy bemutassuk iskolánkat az érdeklődő továbbtanulás előtt álló nyolcadikos diákoknak!

SZERETETTEL VÁRUNK MINDENKIT!

LEGYÉL TE IS SZENTIMRÉS!

A legációban részt vevő tanárok nevében: Hubai Levente tanár úr

Leave a Reply

%d bloggers like this: