AktuálisBeiskolázásEgyéb kategóriaKollégiumi jelentkezésKözösségi életProgramjaink

KOLLÉGIUMI JELENTKEZÉS

A Nyíregyházi Szent Imre Katolikus Kollégium felvételt hirdet a 2023/24-es tanévre.

Kollégiumunkat a Debrecen- Nyíregyházi Egyházmegye tartja fenn, így az egyházi jelleg természetesen része mindennapjainknak. Katolikus vallású fiataljaink mellett bármely felekezet diákjait szívesen látjuk.

A kollégiumi lakhatás térítésmentes, ha a tanuló ingyenes középfokú oktatásban vesz részt, illetve ingyenesen biztosított OKJ-s képzésre jár.

Kedves Érdeklődők! Kedves Jelentkezők!

Intézményünk szellemiségéről, küldetéséről a honlapunkon található bemutatkozás menüpontban olvashattok. A környezetről, tárgyi feltételekről a kollégiumról menüpontban találtok információkat.

Megélt tapasztalatai alapján egyik volt diákunk így ajánlja intézményünket a Nyíregyházán tanuló vidéki fiataloknak:

„Kinek ajánlod a kollégiumot?

Minden olyan vidéki fiatalnak, aki iskolánkat választja 4 vagy 8 évre és szeretne egy élő, keresztény közösség aktív tagja lenni. Lehetősége lesz új barátokat szerezni, kedves embereket megismerni, új dolgokat megtapasztalni, a szabadidőt okosan beosztani. A tanulás mellett számos közös szabadidős program, egyéni és csapatsportok várnak a bent lakókra. Nyitottságra, önállóságra nevel, alázatra és elfogadásra tanít a kollégiumi közösség, aminek később nagy hasznát veszi mindenki a saját életében. Én nagyon szerettem a szentimrés éveket, mindenkinek csak ajánlani tudom az iskolát és a kollégiumot is.” (Teljes interjú itt).

Ha szívesen lennél egy ilyen közösség tagja, mi szeretettel várunk!

Mi a teendőd?

A jelentkezéshez szükséges nyomtatványokat töltsd le innen a honlapról (lásd a cikk alján) és kitöltve, aláírva küldd el postai úton az intézmény címére (Szent Imre Katolikus Gimnázium, Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola, Kollégium, Óvoda és Alapfokú Művészeti Iskola, 4400 Nyíregyháza, Ungvár sétány 19.) vagy aláírva, beszkennelve a szentimrekoli.nyh@gmail.com e-mail címre!

A jelentkezés kiskorúak esetében kizárólag szülő vagy gondviselő aláírásával lehetséges.

Jelentkezési határidő: 2023. május 31., ezt követően a szabad férőhelyek függvényében tudunk még jelentkezéseket elfogadni.

  • Jelenlegi kollégistáink a már kiosztott jelentkezési lapok kitöltésével kérhetik kollégiumi tagságuk megújítását. Őket szóban tájékoztatjuk a felvételről.
  • Az új szentimrés diákok az intézménybe való beiratkozás alkalmával (június 21. szerda 900) a kollégiumi jelentkezési lap kitöltésével erősíthetik meg a korábban jelzett igényüket. Számukra a kollégiumi elhelyezés biztosított.
  • Más intézménybe járó diákok a jelentkezéshez szükséges nyomtatványokat innen a honlapról tölthetik le és kitöltve, aláírva küldhetik el postai úton vagy beszkennelve a kollégium e-mail címére (szentimrekoli.nyh@gmail.com).

Tölts el nálunk 4 (vagy 8!) felejthetetlen évet az ismerkedéstől

… a ballagásig!

Virtuális séta itt!

Leave a Reply