Ismét vidéki legációban jártunk…

A mögöttünk álló három hétben iskolánk közösségének nevében jártunk követségben megyénk számos általános iskolájában (Ajaktól Geszterédig, Nyírkércstől Mátészalkáig).

Régi hagyomány már intézményünkben, hogy szeptember végén, október elején bemutatjuk a Szent Imrét a vidéki általános iskolák 7-8. osztályos, középiskolai felvételi előtt álló korosztályának. Többnyire két tanár és két diák (általában a meglátogatott iskolában tanult kollégisták) indultak útnak, hogy népszerűsítsék iskolánkat bemutatkozó ppt-vel, kisfilmmel, kiselőadással, a diákok részéről pedig élménybeszámolókkal. Konzili Ignác tanár úr gitáros-énekes ráhangolója mindenhol (és minden korosztályban)  osztatlan sikert aratott:

Ki szeretne majd szentimrés lenni?

Iskolabemutató körutunk állomásai voltak: Máriapócs, Pócspetri, Geszteréd, Balkány, Mátészalka (2 iskola), Csenger, Ajak, Nagykálló, Kállósemjén, Ibrány, Rakamaz, Nagyhalász, Tiszatelek, Fehérgyarmat, Nyírmada. Vásárosnaményban pályaorientációs napon vettünk részt. Örömmel látogattuk meg egyházmegyénk új köznevelési intézményét, a nyírkércsi Petőfi Sándor Általános Iskolát is, ahol sok régi ismerőst köszönthettünk:

Panyi József plébános, iskolalelkész és Csománé Zahorák Erzsébet tagintézmény-vezető

Ezúton is köszönjük a vidéki intézményeknek, hogy nagy szeretettel fogadtak minket, és lehetővé tették, hogy bemutassuk iskolánkat az érdeklődő, továbbtanulás előtt álló nyolcadikos diákoknak! (Külön öröm, hogy sok helyen sikerült szentimrés öregdiákokkal is összefutnunk.)

NYÍLT NAPUNKAT október 18-án tartjuk az 1., 5. és 9. évfolyamba készülő tanulók számára, ahol a diákok részt vehetnek a tanórákon, és megismerhetik az intézményt testközelből.

Kérünk, ha szeretnél részt venni a nyílt napunkon, töltsd ki a regisztrációs kérdőívet!

Szeretettel várunk mindenkit!

Legyél te is szentimrés: https://szentimre-nyh.hu/legyel-te-is-szentimres/

Facebook: https://www.facebook.com/szentimrenyh

Konzli Ignác kollégiumvezető, Hubai Levente tanár

Leave a Reply

%d bloggers like this: