AktuálisHagyományainkKöszöntőKözösségi életProgramjaink

Kollégiumi ballagás

Április 22-én hétfő délután 17 végzős tanuló ballagott el kollégiumunkból. Az alsóbb éves diákok ünnepi díszbe öltöztették az épületet. A ballagó diákok a folyosókon haladva számtalan emléket felidézve érkeztek meg a nagykápolnáig, ahol ünnepi műsor keretein belül búcsúztatták el őket kollégiumi tanáraik és diáktársaik.

Beszédet mondott Konzili Ignác kollégiumvezető, Rudolf Adél és Lakó Anna az alsóbb évesek nevében köszönt el a diákoktól, Fabu Eszter és Szarka Eszter pedig a 12. évfolyam nevében búcsúztak el kollégiumi társaiktól. A sok-sok emlék most minden diák előtt újból megelevenedett, hiszen az ünnepi beszéd során mindenki felidézte a kezdeteket, a sok szép pillanatot, amelyeket együtt élhettek át társaikkal. Fabu Eszter végzős diák visszaemlékezése mélyen megérintette az ünneplő diákokat:

„Nem voltam felkészülve arra, hogy a kollégium ilyen sok szeretettel és boldog emlékkel fog megajándékozni, hogy a szobatársak helyett barátokra, a barátok helyett pedig igazi testvérekre tehetek szert. Azt hiszem minden ballagó diáktársam nevében kijelenthetem, hogy sokkal több mindent kaptunk ettől a helytől, mint ahogy azt a legelső pillanatokban gondoltuk volna.”

Az ünnepi beszédek hallgatása közben múlt és jelen találkozott. A barátságok, amelyek pár éve köttettek, úgy tűnik, hogy az évek során erősebbé váltak, így a diákok nemcsak a kollégiumtól búcsúztak, hanem egymástól is, hiszen a ballagással mindenkinek egy új kezdet kezdődik az életében, amelyhez sok sikert kívánunk a kollégium közössége nevében.

„Örömöd legyen ragyogó, mint a reggel, bánatod pedig csupán csak árnyék, mely elhalványul a szeretet napsugarában. Legyen elég boldogság életedben ahhoz, hogy kedves légy, elég küzdelem ahhoz, hogy erős maradj, elég bánat ahhoz, hogy ember maradj, s elég remény ahhoz, hogy boldog légy. Legyen részed elég kudarcban, hogy alázatos maradj, de elég sikerben, hogy buzgó lehess. Legyen elég barátod akik megvigasztalnak, s legyen benned elég hit és bátorság, hogy elűzhesd a gondot. Legyen elég anyagi javad, hogy kielégítse szükségleteidet, s még egy dolog: legyen elég határozottság benned ahhoz, hogy minden napot csodálatosabbá tegyél annál, amilyen az előző volt”  (Ír áldás)

Makara Henriett tanárnő

Fotó: Bahus Alex médiaszakkörös diák

Leave a Reply