„…rózsaszínre vált a lelkünk”

Advent harmadik vasárnapján örömvasárnapot (gaudete) ünnepeltünk, amely már a karácsony, a Megváltó születésének közeledését hirdeti. A gyertyák többségének fénye már kigyúlt, egyre oszlik a sötétség. A harmadik adventi hétvége színe a lila gyertyák közt a rózsaszín, amely az örömöt szimbolizálja.

Az öröm mindannyiunk életében fontos szerepet játszik. Segítjük egymást, amikor látjuk, hogy segítségre van szüksége a másiknak, jelen vagyunk, vígasztalunk, és ajándékozunk. Mindezek fontos pillanatai annak, hogy a másik embertársunknak örömet okozzunk. Mindenkinek fontos az az érzés, hogy törődnek vele.  Mi most mindannyian erre vágyunk. A várakozás és a türelem meghozza gyümölcsét és örömünk lesz benne. A szeretet és a hála járja át lelkünket, hogy ezt a boldogságot együtt élhetjük át mindazokkal, akik szívből várják a szeretet megszületését, amely majd örömöt hoz a Földre.

Hagyományainknak megfelelően hétfő este kollégiumi keretben is meggyújtottuk az adventi gyertyákat, zenés, verses elmélkedések kíséretében. Ezen a héten a kilencedikes évfolyam készült meghitt ünnepi műsorral.

Advent, harmadik vasárnap,
örömgyertyát gyújtunk,
rózsaszínre vált a lelkünk,
nem nyomaszt a múltunk.

Közeledik a Karácsony,
öröm gyúl lelkünkben,
a szeretet és a hála
vendég életünkben. (Aranyosi Ervin)

Szerző: Makara Henriett tanárnő

Fotó: Hubai Levente tanár úr

Leave a Reply

%d bloggers like this: