Szalonnasütés és évfolyamfoci a Szent Imre Kollégiumban

„Nyakunkon az év vége, közeledik a szalonnasütés!”

Utoljára két évvel ezelőtt tudtunk ilyen módon együtt lenni, ezért az elmúlt héten már mindenki nagyon várta a jó időt és a csütörtök esti sütögetést, majd az azt követő évfolyamok közti focibajnokságot.

Régi hagyomány ez az évzáró laza délután kollégiumunkban, bár a helyszín most rendhagyó módon nem az erdei tornapálya volt, hanem az udvari filagória és a kis belső udvar várta az éhes kolisokat. Szerencsére nagy gyakorlatunk van már a szalonna változatos elkészítésében: volt itt füstös, félig nyers, ropogósra sült és lángoló szalonna is! Csaba atya grillezője sem pihent, készültek a sült (és kevésbé sült) virslik, a grillmesterek türelmének (éhségének) függvényében.

Nem maradt el a sportolás sem: a kisgimnazista fiúk teli hasukat meghazudtoló módon bírták a gyűrődést az idősebbekkel szemben, Miklós tanár úr segítségével. A hosszúra nyúlt bajnokság reflektorfényben ért véget, ádáz csatában, a végén a büntetőpárbajt megnyerve a 11. évfolyam harcolta ki a győzelmet, vele a dicsőséget. BL győztes csapatot felülmúló ünneplés után jóllakva, elégedetten húzódtunk vissza a kollégium melegébe.

Hubai Levente tanár úr

Leave a Reply

%d bloggers like this: